Bilim insanları mükemmel çikolatanın formülünü keşfetti!

Bilim insanları, çikolatanın kalitesini belirleyen en önemli aşamayı açıkladı.

İngiltere’deki Nottingham Üniversitesi’nden bilim insanları, çikolatanın lezzetini belirleyen en kritik unsurun fermantasyon süreci olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre, kakao çekirdeklerinin fermantasyonu sırasında oluşan mikrobiyal süreç, tat ve aromayı doğrudan etkiliyor. Kakao meyvesi açıldıktan sonra çekirdek ile posası bir arada fermente ediliyor. Bu aşamada çekirdeklerin rengi değiştiriyor ve acılığı azalıyor.

Çalışmaya katılan Dr. David Gopaulchan, fermantasyonun çiftlikten çiftliğe, hasattan hasada değişmesinin kaliteyi de tutarsız hale getirdiğini bildirdi. Dr. Gopaulchan, fermantasyon ile çekirdeklerin aromasının, çiftlikler, bölgeler ve ülkeler arasında büyük farklılıklar gösterdiğini söyledi.

Araştırma ekibi, Kolombiyalı çiftçilerle birlikte laboratuvar ortamında bakteri ve mantarlardan oluşan özel bir mikrobiyal karışım geliştirdiklerini duyurdu. Böylece daha kontrollü ve öngörülebilir bir fermantasyon “tarifi” oluşturulduğu belirtildi.

Uzmanlar, bu yöntemin, üreticilere daha istikrarlı bir kalite imkanı sunabileceğini kaydetti. (DHA)

 

 

 

 

 

Related Posts

Kemikleri 65 yıl sonra, eriyen buzulda bulundu

Kemikleri 65 yıl sonra, eriyen buzulda bulundu

Dilek İmamoğlu’ndan Çerçioğlu yorumu… Emine Erdoğan’dan yanıt aldı mı… En çok özlediği şey

Dilek Kaya İmamoğlu, son günlerde gündemden düşmeyen Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçişi, Ekrem İmamoğlu ile en çok yapmayı özlediği sıradan rutinleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yaptığı çağrıda yanıt alıp almadığına dair konulara yanıt verdi.

Bir sinek kıpırdadı 2.1 milyon dolar kazandı

“Kısmetse ayağına gelir” deyiminin vücut bulduğu bir an, golf sahasında yaşandı… BMW Championship’te mücadele eden Tommy Fleetwood, final raundunda yaptığı vuruşta “sinek” yardımı sayesinde milyon dolarları hanesine yazdırdı…

AKP’ye geçen başkan ‘hasrete son verdim’ dedi… CHP’li vekilden sert tepki geldi: ‘İnsanda arlanma, utanma olur’

CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP’den istifa edip AKP’ye geçen Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan’ın ’24 yıllık hasrete son verdim’ dediği bir videoyu paylaşıp sert tepki gösterdi. Bülbül “24 yıllık ne hasreti bu! İnsanda arlanma utanma olur. Hadsiz!” ifadelerini kullandı.

Batı medyası artık İsrail soykırımını gizleyemiyor: The Guardian’dan ‘ölenlerin yüzde 83’ü sivil’ haberi

İngiltere merkezli The Guardian gazetesi, terör devleti İsrail’in gizli veri tabanından elde ettiği verileri kamuoyuyla paylaştı. Veriler, İsrail güçlerinin Gazze’de öldürdüğü insanların yüzde 83’ünün yani her altı kişiden beşinin sivil olduğunu gösterdi.

Trabzon’a 101 yıl sonra İstiklal Madalyası onuru

Trabzon’a 101 yıl sonra İstiklal Madalyası verildi. Törende konuşan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, “Bu madalya, milletimizin bağımsızlık yolunda ortaya koyduğu iradenin ve fedakârlığın sembolüdür” dedi.